Puutarhuri Tarja Kuisminin kuulumisia

24.4 2020

Täällä taas ..Ajatelkaa tulee jo tavaksi tulla kuukauden välein tänne visiitille.  :) Mutta oottakaa hetkonen , mulla on tosi hienoja pihakuvia ,joita en oo tänne päivitellyt..tulossa on , koska uudistan myös näitä  sivuja . Uudistuksen olen tilannut ja siitä lähtien otaksun on helpompi ladata kuvia tänne .  Näette kivikorien näppärää käyttöä, rantojen maisemointia..monta juttua mitä no varmaan 5 vuoden aikaan on tehty . Siis paljon on tehty pihoja julkisia ja privaatteja. Kaikista varsinkaan yksityisistä ei ole julkaisulupaa mutta kuvia tulossa niin ettei tunnisteita. Sivun päivittäminenkin ontuu , koska olen työssä suunnittelussa , teen työtä kentällä ja olen ns käsieni jälki.  

Työnä eikä vähäisimpänä hoidan hautojenhoidot Alavuden ja Töysän hautausmaalla  . Olen sen suhteen ajatellut ja työntekijät haastanut notta samoin hoidatte kuin omienne haudat ja ..kyllä olen todella hyvää palautetta saanut. Hautojen parissa tehdään työ niinkuin asiaa kuuluu. Näistä haudoista myös ns mallikuvia tulossa , mikäli omaiset antaapi luvan. 

Edelleen ihan kaikenlaiset pienet ja isommat pihahommat kiinnostaa . Koetan työllistää kahta innokasta puutarhuria itseni lisäksi ja vielä tarvittaessa kausivoimaa. Ihan vaikka kukkapenkin kitkennästä isompiin piharemontteihin . Kysele vain.  Kotitalousvähennys onnistuu , koska luulumme ennakkoperintärekisteriin

Piha-ja puutarhasuunnittelu on edelleen ykkösenä ja lähtökohtana . Ilman suunnitelmaa voi tehdä montakin aika kallista harha askelta . Kannattaa aina antaa hippanen aikaa ja ottaa ehkä asiantuntijuutta kehiin ennen kuin sen kaivinkoneen tilaa pihalle siirteleemään tai seisomaan . Saati jos on uuden pihan perustus ..samoilla kaivimilla saisi luotua uuden pihan pohjat ....jos oisi se suunnitelma mihin ne kasat levitellään ja miten ne pohjat muotoillaan ..eikös... Monesti meidät kutsutaan muutaman vuoden päästä , pitää kaivaa kasvualustat , tehdä pohjat pihakiveykselle jne eli kaivaa se häthätää tehty nurmikko uusiksi. Eli kun ois voinut tehdä niitä pohjia jo silloin kun niitä rakennuspohjia on myllätty.  Joskus tuntuu vain surkeelta , kun omistajat säästäis aika isonkin rahan .

Mitäs muuta vielä tänne päivittäisin . No Korona pyörii  ja tartuttaa. Ollaan suojattu itsemme . Emme ole kontakteissa läheisesti asiakkaisiin . Toimitaan pihalla , suunnittelen etänä. Jonkun verran pitopiikapalveluna olen toimittanut kakkuja, pitorukia mm karjalanpaistia , palapaistia , lohikeittoa ..joihinkin pieniin ns perhepitoihin ..eli vienyt kypsät ruuat kynnykselle..oisko se oikea sana

Eli kesää kohti kevään kautta ..eikös 

ps 

Joskus (usein) tulee mieleen nämä kaikki mahdolliset kanavat joissa pitäisi olla läsnä ja tavoitettavissa. Ennen oli vain puhelin (tai ystävien ja virallisten tahojen kesken posti). Sitten tuli tekstiviestit, sposti, face, mese, insta, jne joista en ees tiedä. Tuntuu että vaikka kaikkia koetan illalla selailla töitten jälkeen läpi nin joku tärkeä työ juttu tai ihan oma lähijuttu jää huomaamatta kun en just oikeata kohdasta osannut just nin kauas tai tarpeeksi paljon selata... Kaikki piipaukset ja surinat pitäisi tietysti hoksata jo päivällä. Mutta kun oon päivällä töissä. Asiakkaalla kenties. Asiakas maksaa mun työajasta.. Ei siitä että oon puhelimessa tai netissä. Pidetäänkö yhteydet yksinkertaisesti ellen puheluun vastaa viesti vastaajaan ellei niin sähköposti ok. Tekstiviesti ok. Soittopyyntö ok.

24.3.2020

Olen niin unohtanut päivittää tätä kotisivua. Mutta eihän mulle töitä kummempia kuulu ja säätilanne on kaikelle kansalle sama. Mutta ajankohtaisiin..

Omenapuiden, kuusiaitojen ym puskien leikkauksia sekä pihojen suunnittelua ei epidemia estä. Täällä olisi puutarhureita valmiina palvelukseen sakset ja sahat terävinä. Ja luonnoslehtiö valmiina. P 045 1100526 tai info@pihatarhuri.com ps jos en puheluun vastaa jätä viesti , luultavasti olen leikkauskeikalla puussa tai puskassa

Pysytään terveinä ..onneksi pihalla ei kosketella ketään paitsi niitä puita ja puskia ja kasveja ja luonnoslehtiöitä :)

Kevät  24.4.2019

Lumet sulaneet . Vihertääkin jo jossain , muttei omilla nurkilla. Leikkauskeikkoja ja suunnittelupalavereita menossa parhaillaan . Ensi viikolla aloittelemme hoitohaudoilla siistimisillä ja kukkapesien multaamisilla sekä kivien putsauksilla. Vakihoitopihoja lähdemme myös siinä sivussa laittamaan kevätkuntoon.

Olemme intoa piukassa kuin ilmapallot , joten hyvää vapunaikaa ja kevätkesää ..sitä kannatti odotella 

t. Tarja-tarhuri ja ahkerat apupuutarhurit

Kevät 2018

Yrittäjät Areenalla-messuilla jälleen 21-22.4. Osasto C24.

Tervetuloa osastolle. Entiset ja uudet asiakkaat ja tietenkin puutarhahommista kiinnosteuneet ja tietenkin ne jotka kaipaavat apua suunnitteluun ja toteutukseen.

Kotipihalla on vielä hanki mutta kun kävin osastoa tämmäämässä niinAlavuden kirkolla oli jo lumet väistyneet.

Sieltä se tulee..kevät.

Takatalvea pidellyt jo viikon , ellei enemmän

28.4.2017

Lunta tuli ja on ihan vain vapun kunniaksi. Omenapuiden , marjapensaiden ym leikkaukset siis... Lue lisää »

Nyt sitten pukkaakin lähes talvea..ei vielä lunta sentään

11.11.2016

Pari hoitopihaa on viimeisteltävä vielä ennen lumia ..ja yksi uusi piha on tuossa tämän viikon... Lue lisää »

Kevättä tulee joka puolelta

5.4.2016

Se alkaa taas.  Työntäyteiset päivät ja valoisat yöt. Kaiken sen tutun ammattini ilot ..ja... Lue lisää »

Hyvää Uutta Vuotta ja onnea kaikille

8.1.2016

Kamalan kova pakkanen. Työkuorma-autoseni ei ole liikahtanutkaan pihasta 3-4 päivään. Akku on... Lue lisää »